dinsdag 5 oktober 2010

Homohuwelijk in de Verenigde Staten van Amerika

Het homohuwelijk is in de Verenigde Staten van Amerika een zeer controversieel onderwerp. Ook in vele andere landen is dit het geval. Verschillende burgerrechtenbewegingen voerden al campagne in de jaren zeventig om huwelijken voor mensen van hetzelfde geslacht mogelijk te maken. Dergelijke huwelijken werden op lokaal initiatief al sinds 1975 gesloten, maar meestal later weer ontbonden omdat ze in strijd werden geacht met de grondwet en met de heersende moraal. Momenteel is de situatie per staat verschillend.

4 opmerkingen:

  1. in my opinion people should be allowed to marry whoever they want. well, as long as that one is person, and not some kind of movie-character, anime-pillow or a fuckin reindeer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het wel erg belachelijk wat er allemaal gebeurd hier in de states. Ik heb de situatie zelf wat gevolgd en de redenering om de huwelijke te verbieden is vrij ongegrond. In principe hebben de betogers van de conservatievere kant geen overtuigende gegeven kunnen voorleggen over hoe dit in de werkelijkheid slecht is voor de Amerikaanse bevolking. Wellicht gaat dit worden beslist door de Supreme Court en, eerlijk gezegd, ben ik er al van overtuigd dat het op dat moment, eindelijk, een goed verdiende overwinning voor de holebi's gaat zijn.

    BeantwoordenVerwijderen